Deschiderea Oficială a Olimpiadei Naţionale de Drept

22.05.2018

Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova (IRIM) în perioada 3-5 mai 2017 este gazda Olimpiadei Naţionale de Drept, Ediţia I.

Obiectivul activităţii reprezintă evaluarea cunoştinţelor teoretice şi formarea deprinderilor practice ale studenţilor în domeniul jurisprudenţei naţionale şi internaţionale.

În cadrul evenimentului participă opt echipe de studenţi de la Universitatea Agrară, Institutul de Relaţii Internaţionale din Moldova, Universităţile de Stat din Cahul şi Comrat, dar şi alte instituţii de învăţământ superior din ţară.

În ziua deschiderii oficiale a Olimpiadei, participanţii au asistat la prezentarea a două Trening-uri: „Temeiurile juridice şi modalitatea contestării deciziilor irevocabile ale instanţelor naţionale la CEDO” – formator: Diana Danilişin, şef Direcţia Drepturilor Omului şi Cooperarea Externă, Curtea Supremă de Justiţie; „Modalitatea de executare a Hotărîrilor CEDO în Republica Moldova” – formator: Andrei Bosic, executor judiciar, membru al Organizaţiei Republicane a Executorilor Judiciari şi au efectuat o vizită de lucru la Consiliul Superior al Magistraturii.