Lansarea cărții „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică și perspectiva dezvoltării”

09.12.2018

 

Institutul de Relații Internaționale din Moldova a organizat în data de 8 noiembrie curent lansarea cărții „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică și perspectiva dezvoltării”, volum ce include Materialele Conferinței științifice internaționale, desfășurată la Chișinău în perioada 24-25 martie 2017, la inițiativa și sub patronajul Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon.

La eveniment au participat savanți notorii, istorici, profesori și studenți.

În discursul său, Șeful statului a declarat că în aceste vremuri, cînd identitatea și istoria moldovenească sunt în mod sistemic subminate, e nevoie de o mobilizare nu doar socială, ci și intelectuală, pentru a apăra valorile poporului nostru care vrea să-și trăiască propriul destin, în mod independent și cu demnitate.

Totodată, președintele a menționat că statalitatea moldovenească trebuie consolidată prin discuții academice, prin inițiative politice, prin programe și proiecte naționale de restabilire a încrederii cetățenilor în propria țară. Președintele susține că sunt multe idei și planuri și va face tot posibilul pentru a promova și apăra valorile noastre tradiționale, istoria, limba, așa cum a promis cetățenilor țării noastre.

„În calitate de șef de stat, prima mea datorie politică și constituțională este să garantez și să consolidez statalitatea Republicii Moldova, iar susținerea activităților științifico-culturale orientate spre aceasta, reprezintă un pas sigur spre viitorul prosper al Republicii Moldova”, a menționat șeful statului.

Igor Dodon a subliniat că va susține toate inițiativele lansate de mediul academic, cu privire la consolidarea statalității noastre.