Seminarul Internațional „Folosind experiența internațională în predarea limbii engleze”, organizat de Centrul de Studii Americane din Moldova

19.03.2019

Profesorii și studenții Facultății Limbi Străine, Catedra Filologie Engleză au participat la Seminarul Internațional „Folosind experiența internațională în predarea limbii engleze”, organizat de Centrul de Studii Americane din Moldova, în data de 31 martie, 2018.

În cadrul seminarului au participat cu discursuri specialiști americani și moldoveni în domeniul predării limbii engleze.

Evenimentul a fost deschis de către dr. Francesca Murphy, Fulbright, care a salutat publicul, evidențiind importanța unor astfel de evenimente pentru promovarea valorilor umane. Apoi a prezentat discursul: „Un model pentru conectarea învățării limbii engleze cu învățarea serviciilor în Moldova: conectarea studenților din SUA la programe de servicii umane în Africa de Sud”.

De asemenea, dl Francisco J. Resto, Fulbright ETA din S.U.A a abordat un subiect important pentru studenții IRIM „Teoria relațiilor internaționale în contextul predării”.

Prezentările și materialele utilizate vor fi linii directoare pentru noile abordări în ceea ce privește modalitatea de predare tinerilor din diverse domenii și pentru realizarea activităților de cercetare.

La seminar au participat cercetători, profesori universitari, doctoranzi, foști absolvenți ai programului de masterat în studii americane, reprezentanți ai ONG-urilor atît din țară, cît si de peste hotare.
Seminarul a demonstrat voința de cooperare ulterioară dintre instituțiile superiore din Moldova în formarea specialiștelor în domeniul  filologiei engleze.

Eveniment coordonat de Valentina Șinghirei, șef al Catedrei Filologie Engleză, dr. conf. univ.