(Moldovenească) Diplomat european în vizită la IRIM

19.03.2019

Извините, этот текст доступен только на “Moldovenească”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

În data de 13 februarie 2018, Dna Ursula Pallasz, șeful Secției Politică, Presă și Informare, Delegația UE în Republica Moldova, a efectuat o vizită la IRIM.

Domnia Sa, a ținut o prelegere publică în care a prezentat rolul Uniunii Europene în consolidarea relațiilor de cooperare Moldova-UE: dimensiunea politică, economică, socială, evidențiind rolul tinerilor în perspectiva istoriei actuale și provocărilor complexe.

Înaltul Oaspete s-a referit și la importanța relațiilor dintre state, redinamizarea relațiilor cu multe țări, stimularea și amplificarea dialogului și cooperării, efortul de a proiecta încredere, siguranță, stabilitate și consecvență.

Un imperativ al acestor întâlniri este crearea unui cadru de dezbatere academică, elementul de maxim interes fiind dialogul deschis.

Exprimăm încrederea că viitorii specialiștii instruiți la IRIM își vor asuma în termeni de inteligență și responsabilitate consolidarea profilului Republicii Moldova peste hotare.