(Moldovenească) Lansarea cărții „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică și perspectiva dezvoltării”

16.10.2018

Извините, этот текст доступен только на “Moldovenească”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

Institutul de Relații Internaționale din Moldova a organizat în data de 8 noiembrie curent lansarea cărții „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică și perspectiva dezvoltării”, volum ce include Materialele Conferinței științifice internaționale, desfășurată la Chișinău în perioada 24-25 martie 2017, la inițiativa și sub patronajul Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon.

La eveniment au participat savanți notorii, istorici, profesori și studenți.

În discursul său, Șeful statului a declarat că în aceste vremuri, cînd identitatea și istoria moldovenească sunt în mod sistemic subminate, e nevoie de o mobilizare nu doar socială, ci și intelectuală, pentru a apăra valorile poporului nostru care vrea să-și trăiască propriul destin, în mod independent și cu demnitate.

Totodată, președintele a menționat că statalitatea moldovenească trebuie consolidată prin discuții academice, prin inițiative politice, prin programe și proiecte naționale de restabilire a încrederii cetățenilor în propria țară. Președintele susține că sunt multe idei și planuri și va face tot posibilul pentru a promova și apăra valorile noastre tradiționale, istoria, limba, așa cum a promis cetățenilor țării noastre.

„În calitate de șef de stat, prima mea datorie politică și constituțională este să garantez și să consolidez statalitatea Republicii Moldova, iar susținerea activităților științifico-culturale orientate spre aceasta, reprezintă un pas sigur spre viitorul prosper al Republicii Moldova”, a menționat șeful statului.

Igor Dodon a subliniat că va susține toate inițiativele lansate de mediul academic, cu privire la consolidarea statalității noastre.