(Română) Masa rotundă «Cultura politică și problemele descriminării în societatea moldovenească»

13.08.2020

Извините, этот текст доступен только на “Румынский”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

În cadrul Clubului de dezbateri IRIM-FORUM de la Institutul de Relații Internaționale din Moldova în data de 8 aprilie curent a avut loc Masa rotundă «Cultura politică și problemele descriminării în societatea moldovenească», invitat special al evenimentului fiind Ian Feldman, Președintele Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității.
Studenții și cadrele didactico-științifice IRIM au fost interesați să cunoască contextul social-politic care a dus la crearea instituțiilor naționale de protecție a drepturilor omului și a Consiliului pentru Egalitate, misiunea acestora și impactul activităților pe plan național și internațional.
În cadrul tematicii au fost discutate și cazurile de discriminare examinate de Consiliu care au avut rezonanță în societate. Atât studenții, cât și profesorii au manifestat interes pentru cunoașterea formelor de discriminare și diferențele între acestea, dar și pentru felul cum în societate au loc tratamentele discriminatorii și abuzurile împotriva drepturilor omului.
În vederea fortificării colaborării între instituții, Ian Feldman a discutat cu prim-prorectorul pentru activitate didactică Vitalie Cazacu și decanul Facultății Relații Internaționale și Științe Politice Victor Stepaniuc despre posibilitatea stabilirii unui parteneriat și desfășurarea regulată a unor instruiri tematice pentru studenți privind fenomenul discriminării și posibilitățile de combatere.