(Română) Săptămâna Internațională a Programului de mobilitate internațională Erasmus+, organizată de Universitatea Szent István din Ungaria

19.10.2020

Извините, этот текст доступен только на “Румынский”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

image-0-02-05-5c6befa6d43588fccf758e2a9856dd05aad7a31542b4f5840cc3c1684b41d98e-VÎn perioada 6-10 mai 2019, cadrele didactico-științifice IRIM — Andreeva Tatiana, doctor în științe economice, conferențiar universitar, decan al Facultății de Economie Mondială și Relații Economice Internaționale și Ctitor Natalia, doctor în drept, Facultatea Drept au participat la Săptămâna Internațională a Programului de mobilitate internațională Erasmus+, organizată de Universitatea Szent István din Ungaria, în contextul acordului de colaborare între Institutul de Relații Internaționale din Moldova și instituția respectivă. La forum au luat parte 36 de reprezentanți din 15 țări (Bhutan, Croația, Fiji, SUA, Rusia, Uzbekistan, Republica Moldova, Republica Dominicană, România, Kenya, Spania etc.).Programul conferinței a inclus o varietate de activități și cursuri de instruire pentru a consolida cooperarea dintre țări și instituțiile de învățământ, precum și posibilitatea de a stabili parteneriate, a organiza cursuri de formare continuă pentru profesori și studenți. Au fost discutate aspecte ce vizează internaționalizarea programelor de studii, mobilitatea studenților și a cadrelor didactice, schimb de experiență între universități în diverse domenii, activități culturale commune, preluarea celor mai bune practici în domeniu. Unii reprezentanți Erasmus + și-au exprimat deschiderea pentru cooperare pe termen lung cu Institutul de Relații Internaționale din Moldova.