(Moldovenească) Studenții IRIM în vizită la Banca Națională a Moldovei (BNM)

05.06.2020

Извините, этот текст доступен только на “Moldovenească”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Studenții Facultății Economie Mondială și Relații Economice Internaționale și Facultății Drept au efectuat o vizită de documentare teoretico-practică la Banca Națională a Moldovei, care se înscrie în cadrul programului de acțiuni desfășurate de BNM cu prilejul „Săptămânii Internaționale a Educației Financiare”, cu genericul „Învață. Economisește. Câștigă” – proiect de educație financiară ce se organizează la nivel global: Global Money Week.

Studenții au avut o posibilitate unică de a se informa cu subiecte utile din domeniul financiar-bancar, prezentate de către angajații băncii: rolul şi funcţiile de bază ale unei instituții financiar-bancare; stabilitatea financiară; instrumente de plăți fără numerar; cursul valutar; informații importante la accesarea unui credit; activele oficiale de rezervă etc. De asemenea, au vizitat sala de expoziții în care se păstrează colecția de monede comemorative și jubiliare din aur și argint emise de BNM.